Marco De Groot

Ik wil samen met een collega voor onszelf beginnen. Zelf heb ik diabetes en is mijn grootste vraag of ik me dan ook nog goed kan verzekeren en waar.

Gevraagd door Marco De Groot 7 jaar geleden aov


Simon
0
 
Sowieso verstandig om contact te leggen met www.dvn.nl "uw" patientenorganisatie; kans is zeer groot, dat zij daar al de nodige ervaring hebben met het aanvragen van arbeidsongeschitkheidsverzekeringen (AOV) en diabetes.   De naam schiet me even niet te binnen, maar er is een specialistisch tussenpersoon met veel ervaring met diabetes, die ook de nodige contacten heeft in de verzekeringsmarkt. DVN zal die naam wel hebben, anders kan ik er nog wel achter komen.Kennis van uw aandoening i.c.m. Kennis van de verzekeringsmarkt is voor u van belang; niet iedere tussenpersoon heeft dat in huis.Hoewel het u niet de best mogelijke dekking biedt, heeft u ook de mogelijkheid om zich vrijwillig te verzekeren bij het UWV (mits binnen ik geloof 3 maanden nadat u uit dienst bent getreden als werknemer). Voordeel daar is, dat u altijd geaccepteerd wordt. Op het moment dat u een passende particuliere AOV heeft gevonden klunt u de dekking bij het UWV opzeggen (per dag opzegbaar). Nadeel van het UWV is de beperkte dekking en de prijs is ook best fors voor wat u maximaal kunt verzekeren.Daarnaast kunt u te maken krijgen met het risico van overlijden (nabestaandenvoorziening). Geldt hetzelfde verhaal voor, behalve dan dat het UWV hier geen voorziening voor u heeft.Misschien kunt u uw huidige pensioenregeling nog voor enkele jaren vrijwillig voortzetten (maximaal 3 jaar volgens mij, informeer naar de mogelijkheden bij uw pensioenfonds/-verzekeraar).Succes.

door Simon 7 jaar geleden

Martijn Tromp
0
 
De enige verzekering waar dit voor van belang is, is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zoek een tussenpersoon en laat die het uitzoeken. Hij heeft verstand van de markt.

door Martijn Tromp 7 jaar geleden

Beantwoord deze vraag

Ik wil samen met een collega voor onszelf beginnen. Zelf heb ik diabetes en is mijn grootste vraag of ik me dan ook nog goed kan verzekeren en waar.

0 fouten gevonden:

 
0
 
 

Help

Zeker.com Antwoorden
Please feel free to leave us your question.