Daan Pluim

Ik ben niet medische geaccepteerd bij de amersfoortse voor mijn AOV. Welke maatschappij is soepel met de medische acceptatie ?

Gevraagd door Daan Pluim 7 jaar geleden de amersfoortse aov


Mark Z.
0
 
Als de Amersfoortse om medische redenen geen AOV wenst te accepteren zijn zij verplicht een zgn. Vangnet-AOV aan te bieden, waarmee in ieder geval een basisdekking verzekerd is. Er gelden geen medische voorwaarden om voor deze verzekering in aanmerking te komen. 
De enige voorwaarden zijn dat je binnen 15 maanden na het starten van de zelfstandigheid een AOV moet hebben aangevraagd, de maatschappij (in dit geval de Amersfoortse) de 1e maatschappij is waar de AOV is aangevraagd en er een normale AOV op medische gronden niet te accepteren is. 

door Mark Z. 6 jaar geleden

Simon
0
 
Indien je in aanmerking kan komen voor de UWV-verzekering (hoe beperkt qua dekking misschien ook), zeker het advies van Roelof/Ineke volgen.
De vraag welke verzekeraar soepel accepteert is eigenlijk (met alle respect hoor) niet zo'n goede vraag. Wanneer er medisch iets aan de hand is is vooral van belang hoeveel (actuele) kennis de verzekeraar heeft van de desbetreffende aandoening. Is het een chronische ziekte, dan wordt vaak gewerkt met verouderde informatie/richtlijnen, terwijl andere verzekeraars daar juist misschien meer actuele informatie gebruiken. Kortom, het kan nogal een speurtocht worden. Bij chronische aandoeningen/ziekten kan www.icz.nu nog wel eens een goede start zijn.  Ga alsjeblieft niet te lichtvaardig om met verzekeraars die ogenschijnlijk heel soepel accepteren, want doorgaans hebben die nog wel een paar addertjes onder het gras liggen in de polisvoorwaarden. Dan denk je vlug/veilig/voordelig verzekerd te zijn, maar bij een claim blijkt dat ineens heeeel anders te zijn.

door Simon 7 jaar geleden

0
 


Beste Daan,

Ben je net begonnen als zelfstandig ondernemer? Dan zou ik me gaan aanmelden bij UWV voor de vrijwillige werknemersverzekeringen. Hier wordt niet naar je gezondheid gekeken. Aanmelden moet binnen 3 maanden dat je betrekking uit loondienst is gestopt. Dan heb je voor jezelf rustig de tijd om naar een andere verzekeraar te kijken die je wel zou kunnen accepteren. Zodra je voor een "echte" AOV wordt geaccepteerd kun je de UWV verzekering per dag opzeggen.
Je kunt ook kijken naar de zogenoemde basis AOV, hiervoor zijn de eisen vaak minder, let er wel op dat de dekking zowel qua oorzaken als bedragen hier wel vaak veel minder is. Veel succes ermee! Ineke


door  7 jaar geleden

Beantwoord deze vraag

Ik ben niet medische geaccepteerd bij de amersfoortse voor mijn AOV. Welke maatschappij is soepel met de medische acceptatie ?

0 fouten gevonden:

 
0
 
 

Help

Zeker.com Antwoorden
Please feel free to leave us your question.