Carla Buddelmeijer

Als ik met een geleende (met toestemming) auto een eenzijdig ongeval krijg, dient mijn WA verzekering dan aangesproken te worden?

Gevraagd door Carla Buddelmeijer 5 jaar geleden autoverzekering


Unitedconsumers
0
 
Als je met een geleende auto schade rijdt, kan dit niet verhaald worden op je aansprakelijkheidsverzekering. Bij deze verzekering zijn motorrijtuigen namelijk uitgesloten van dekking.

In een dergelijke situatie kan de eigenaar van de auto de schade mogelijk opgeven bij zijn autoverzekeraar. Dit is afhankelijk van de dekking waarmee de auto verzekerd is. Alleen Bij een WA + Casco dekking is de schade aan de eigen auto meeverzekerd.

De eigenaar van de auto dient er wel rekening mee te houden dat hij bij een schadeclaim terugvalt in schadevrije jaren. Hierdoor gaat hij een hogere premie betalen. Het is dus belangrijk dat er vooraf goede afspraken worden gemaakt over wie een eventuele schade en extra premie gaat betalen.

MvG Marlou

door Unitedconsumers 5 jaar geleden

Martijn Tromp
0
 
WA=Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering die bij een motorrijtuig.
Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP)=verzekering voor schade aan derden als particulier.

Maar even terug naar je vraag:
Nee, dat kan niet.
Als de auto casco (allrisk) verzekerd is dan keert die de schade aan de auto uit. Is de auto niet Allrisk verzekerd dan keert de autoverzekering niet uit (de eigenaar vond het blijkbaar de moeite niet om de auto tegen zelf veroorzaakte schades te verzekeren of de waarde vd auto tov de premie was te laag).
De schade is niet te claimen op jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Schade door motorrijtuigen is nl. Standaard uitgesloten ivm de hoogte van de schades tov de lage premie van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Het hangt er dus vanaf wat de afspraak is tussen jou en de uitlener over hoe er met schade omgegaan wordt.


door Martijn Tromp 5 jaar geleden

Beantwoord deze vraag

Als ik met een geleende (met toestemming) auto een eenzijdig ongeval krijg, dient mijn WA verzekering dan aangesproken te worden?

0 fouten gevonden:

 
0
 
 

Help

Zeker.com Antwoorden
Please feel free to leave us your question.